Siste nytt

Mazda CX-60 belønnes med fem stjerner av Euro NCAP

Mazda

Mazdas nye Plug-in hybrid SUV, Mazda CX-60, har oppnådd de maksimale fem stjerner i den seneste kollisjonstesten foretatt av organisasjonen Euro NCAP. Mazda CX-60 oppnår de fem stjerner for sin evne til å yte fremragende beskyttelse av både barn og voksne i bilen ved en kollisjon, og oppnår da også en score på henholdsvis 91% og 88% i de to kategoriene.

Minst like imponerende er en score på 89%, som Mazda CX-60 oppnår for sin evne til å beskytte myke trafikanter, som fotgjengere og syklister. I denne kategorien bedømmes både funksjonen til den automatiske nødbremsen og hvor mykt bilen møter en fotgjenger når et sammenstøt er uunngåelig. I begge tilfeller klarer Mazda CX-60 seg imponerende godt – ikke minst sett i lys av at den er en stor SUV.

Mazda CX-60 slutter seg dermed til rekken av Mazda modeller med fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester, der alle nye modeller siden 2017 års Mazda CX-5 har oppnådd enestående resultater.

Nye Mazda CX-60 har i tillegg til 10 kollisjonsputer og mange aktive sikkerhetssystemer også en rekke nye funksjoner for å forhindre ulykker. Modellen har blant annet fått nye sikkerhetssystemer som autobrems ved møtende trafikk ved venstresving, autobrems for kryssende biler og fotgjengere ved rygging, samt blindsoneovervåking med utstigningsvarsel – som varsler om passerende biler eller syklister når dørene åpnes.

Flere nyheter

Ford
540103-Vinter Mach E 026
Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansiering.
Volvo
T5JbGryv1-
«Volvodoktoren» Lars Einar Haugland har aldri kjørt en bedre og tryggere bil enn den han kjører i dag. Likevel har han bestemt seg for å bytte den ut.
Volvo
volvo ex90
Volvo Cars’ nye elektriske flaggskip, vist frem for første gang. Den nye 7-seters SUV-en er den største lanseringen fra Volvo Cars på mange år, og markerer starten på en ny epoke innen sikkerhet.
Ford
mach-e
Tidligere måtte kundene gjerne vente i sju måneder på sin nye Ford Mustang Mach-E. Nå er leveringstiden helt nede i fire uker.
Fiat
Tech Moment
Volvo Cars skal bli et helelektrisk, premium bilmerke innen 2030 og jobber for fullt med å lage de beste bilene i selskapets 94 år lange historie. Vi er inne i en spennende tid med utvikling på flere områder og på Tech Moment ønsker vi å dele flere detaljer om vår teknologiske fremtid.
Mazda
p1j11099l-e1524904618311-1280x720
Mazda Motor Corporation har i dag annonsert at de akselererer sine planer for elektrifisering av produktporteføljen frem mot 2025. De holder fast ved at selskapet skal bli fullstendig karbonnøytralt innen 2050 og at alle modeller skal være elektrifisert innen 2030.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer