Siste nytt

Mazda CX-60 belønnes med fem stjerner av Euro NCAP

Mazda

Mazdas nye Plug-in hybrid SUV, Mazda CX-60, har oppnådd de maksimale fem stjerner i den seneste kollisjonstesten foretatt av organisasjonen Euro NCAP. Mazda CX-60 oppnår de fem stjerner for sin evne til å yte fremragende beskyttelse av både barn og voksne i bilen ved en kollisjon, og oppnår da også en score på henholdsvis 91% og 88% i de to kategoriene.

Minst like imponerende er en score på 89%, som Mazda CX-60 oppnår for sin evne til å beskytte myke trafikanter, som fotgjengere og syklister. I denne kategorien bedømmes både funksjonen til den automatiske nødbremsen og hvor mykt bilen møter en fotgjenger når et sammenstøt er uunngåelig. I begge tilfeller klarer Mazda CX-60 seg imponerende godt – ikke minst sett i lys av at den er en stor SUV.

Mazda CX-60 slutter seg dermed til rekken av Mazda modeller med fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester, der alle nye modeller siden 2017 års Mazda CX-5 har oppnådd enestående resultater.

Nye Mazda CX-60 har i tillegg til 10 kollisjonsputer og mange aktive sikkerhetssystemer også en rekke nye funksjoner for å forhindre ulykker. Modellen har blant annet fått nye sikkerhetssystemer som autobrems ved møtende trafikk ved venstresving, autobrems for kryssende biler og fotgjengere ved rygging, samt blindsoneovervåking med utstigningsvarsel – som varsler om passerende biler eller syklister når dørene åpnes.

Flere nyheter

Ford
Custom fløysand
– Oppfyller alle våre behov
Ford
Ford F-150 Lightning høst 2023 Norge (7)
«Rett og slett en imponerende bil», konkluderte TV2 Broom, mens VG mente at «dette er amerikansk på sitt beste, og en mektig familiebil». Den nye helelektriske 5-seters pickupen F-150 Lightning har fått en svært god mottakelse – både av norske kunder og medier.
Volvo
Best på bærekraft
For tredje år på rad rangerer norske forbrukere Volvo øverst på listen over de mest bærekraftige bilmerkene.
Volvo
Volvo gir elbilene nytt navn
Volvo Cars samler alle sine elbiler under én og samme navnstruktur, som starter med forbokstaven E. Dermed skifter elbilene XC40 og C40 navn til EX40 og EC40.
Ford
hd35p2bvlpwowkjrhk4f
Ford stråler etter å ha sikret to prestisjefylte priser under utdelingen for årets nyttekjøretøy i Lyon, Frankrike.
Volvo
Bil+til+intensivavdelingen-1
For å gjøre tiden før behandling mindre skummel, har sykehuset i Flekkefjord nå fått en elektrisk bil som barna kan kjøre gjennom korridorene..

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer