Siste nytt

Mazda CX-60 belønnes med fem stjerner av Euro NCAP

Mazda

Mazdas nye Plug-in hybrid SUV, Mazda CX-60, har oppnådd de maksimale fem stjerner i den seneste kollisjonstesten foretatt av organisasjonen Euro NCAP. Mazda CX-60 oppnår de fem stjerner for sin evne til å yte fremragende beskyttelse av både barn og voksne i bilen ved en kollisjon, og oppnår da også en score på henholdsvis 91% og 88% i de to kategoriene.

Minst like imponerende er en score på 89%, som Mazda CX-60 oppnår for sin evne til å beskytte myke trafikanter, som fotgjengere og syklister. I denne kategorien bedømmes både funksjonen til den automatiske nødbremsen og hvor mykt bilen møter en fotgjenger når et sammenstøt er uunngåelig. I begge tilfeller klarer Mazda CX-60 seg imponerende godt – ikke minst sett i lys av at den er en stor SUV.

Mazda CX-60 slutter seg dermed til rekken av Mazda modeller med fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester, der alle nye modeller siden 2017 års Mazda CX-5 har oppnådd enestående resultater.

Nye Mazda CX-60 har i tillegg til 10 kollisjonsputer og mange aktive sikkerhetssystemer også en rekke nye funksjoner for å forhindre ulykker. Modellen har blant annet fått nye sikkerhetssystemer som autobrems ved møtende trafikk ved venstresving, autobrems for kryssende biler og fotgjengere ved rygging, samt blindsoneovervåking med utstigningsvarsel – som varsler om passerende biler eller syklister når dørene åpnes.

Flere nyheter

Ford
hd35p2bvlpwowkjrhk4f
Ford stråler etter å ha sikret to prestisjefylte priser under utdelingen for årets nyttekjøretøy i Lyon, Frankrike.
Volvo
Bil+til+intensivavdelingen-1
For å gjøre tiden før behandling mindre skummel, har sykehuset i Flekkefjord nå fått en elektrisk bil som barna kan kjøre gjennom korridorene..
Ford
540103-Vinter Mach E 026
Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansiering.
Volvo
T5JbGryv1-
«Volvodoktoren» Lars Einar Haugland har aldri kjørt en bedre og tryggere bil enn den han kjører i dag. Likevel har han bestemt seg for å bytte den ut.
Volvo
volvo ex90
Volvo Cars’ nye elektriske flaggskip, vist frem for første gang. Den nye 7-seters SUV-en er den største lanseringen fra Volvo Cars på mange år, og markerer starten på en ny epoke innen sikkerhet.
Ford
mach-e
Tidligere måtte kundene gjerne vente i sju måneder på sin nye Ford Mustang Mach-E. Nå er leveringstiden helt nede i fire uker.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer