Siste nytt

Mazda CX-60 belønnes med fem stjerner av Euro NCAP

Mazda

Mazdas nye Plug-in hybrid SUV, Mazda CX-60, har oppnådd de maksimale fem stjerner i den seneste kollisjonstesten foretatt av organisasjonen Euro NCAP. Mazda CX-60 oppnår de fem stjerner for sin evne til å yte fremragende beskyttelse av både barn og voksne i bilen ved en kollisjon, og oppnår da også en score på henholdsvis 91% og 88% i de to kategoriene.

Minst like imponerende er en score på 89%, som Mazda CX-60 oppnår for sin evne til å beskytte myke trafikanter, som fotgjengere og syklister. I denne kategorien bedømmes både funksjonen til den automatiske nødbremsen og hvor mykt bilen møter en fotgjenger når et sammenstøt er uunngåelig. I begge tilfeller klarer Mazda CX-60 seg imponerende godt – ikke minst sett i lys av at den er en stor SUV.

Mazda CX-60 slutter seg dermed til rekken av Mazda modeller med fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester, der alle nye modeller siden 2017 års Mazda CX-5 har oppnådd enestående resultater.

Nye Mazda CX-60 har i tillegg til 10 kollisjonsputer og mange aktive sikkerhetssystemer også en rekke nye funksjoner for å forhindre ulykker. Modellen har blant annet fått nye sikkerhetssystemer som autobrems ved møtende trafikk ved venstresving, autobrems for kryssende biler og fotgjengere ved rygging, samt blindsoneovervåking med utstigningsvarsel – som varsler om passerende biler eller syklister når dørene åpnes.

Flere nyheter

Ford
FORD EXPLORER RAPID RED 2024 (3)
Den nye Ford Explorer er den første i en rekke av innovative nye helelektriske biler fra Ford som bidrar til en totalfornying av Ford-sortimentet i Europa.
Ford
IMG_6717
Komplett nybygg for Ford på Kokstad inkludert Transit Senter
Volvo
EX30
Volvo ble nummer én blant bilmerkene og nummer tre totalt i Norsk Kundebarometer 2024.
Volvo
267365
Volvos nye, lille SUV havnet helt øverst på registreringsstatistikken for april.
Ford
Custom fløysand
– Oppfyller alle våre behov
Ford
Ford F-150 Lightning høst 2023 Norge (7)
«Rett og slett en imponerende bil», konkluderte TV2 Broom, mens VG mente at «dette er amerikansk på sitt beste, og en mektig familiebil». Den nye helelektriske 5-seters pickupen F-150 Lightning har fått en svært god mottakelse – både av norske kunder og medier.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer