Siste nytt

Volvo Car Group inviterer til Tech Moment 30. juni kl. 1400

Fiat

Volvo Cars skal bli et helelektrisk, premium bilmerke innen 2030 og jobber for fullt med å lage de beste bilene i selskapets 94 år lange historie. Vi er inne i en spennende tid med utvikling på flere områder og på Tech Moment ønsker vi å dele flere detaljer om vår teknologiske fremtid. I løpet av dagen vil du få høre fra flere i Volvo Cars’ toppledelse, deriblant CEO Håkan Samuelsson, og få et første glimt av teknologi som skal underbygge vår fremtid. Vi vil tilby en rekke interaktive sesjoner med temaer som elektrifisering, batteriteknologi, core computing, sikkerhet og selvkjørende teknologi. Arrangementet, som sendes direkte fra Gøteborg, går av stabelen online og kan følges via denne lenken: https://live.volvocars.com/techmoment/vcl7ewl5f/volvo-cars-tech-moment Som et første skritt for 50/50-samarbeidet, har Volvo Car Group og Northvolt målsetting om å etablere et forsknings- og utviklingssenter i Sverige, som skal ha oppstart i 2022.

Senteret skal bygge på batteriekspertisen i begge selskapene, og utvikle neste generasjons, toppmoderne battericeller og integrasjonsteknologi til kjøretøy, spesielt utviklet for bruk i Volvo- og Polestar-biler. Det planlagte joint venture-selskapet vil også etablere en ny gigafabrikk i Europa med en potensiell kapasitet på opptil 50 gigawatt timer (GWh) per år. Produksjonen har planlagt oppstart i 2026. Som et ledd i planene, vil Volvo Car Group også hente 15 GWh med battericeller per år fra det eksisterende Northvolt Ett-batterianlegget i Skellefteå i Sverige fra 2024. I tillegg til tidligere kunngjorte avtaler om batteriforsyning, vil et partnerskap med Northvolt sikre de europeiske battericellebehovene som vil drive Volvo Cars’ ambisiøse elektrifiseringsplaner.

Volvo Cars har som mål at halvparten av merkets nye biler solgt i 2025 er helelektriske, og innen 2030 vil alle selskapets biler være helelektriske. – Å utvikle neste generasjon battericelleteknologi internt, sammen med Northvolt, lar oss designe batterier spesielt for Volvo- og Polestar-sjåfører. Ved å selv utvikle cellene for våre elbiler, kan vi fokusere på å gi Volvo- og Polestar-kunder det de ønsker, som lang rekkevidde og kort ladetid, sier Henrik Green, teknologisjef i Volvo Cars. – Samarbeidet med Northvolt er et viktig skritt for vårt industrielle nettverk på vei mot full elektrifisering innen 2030.

Batterier er en av de viktigste delene i en helelektrisk bil, og ved å samarbeide med Northvolt sikrer vi en kostnadseffektiv forsyningskjede med bærekraftige batterier av høy kvalitet i Europa, sier Javier Varela, leder for industrielle operasjoner og kvalitet i Volvo Cars. Volvo Cars vil avsløre flere detaljer om sine teknologiske fremtidsplaner under Volvo Cars Tech Moment, som arrangeres 30. juni. Samarbeidet med Northvolt er underlagt endelige forhandlinger og avtaler mellom partene, inkludert styrets godkjenning. VOLVO CAR NORWAY AS Volvo Car Norway AS er et heleid datterselskap av Volvo Car Group. Våre 44 ansatte holder til på Fornebu, vest for Oslo sentrum. Vi er i et sterkt partnerskap med våre 48 uavhengige Volvo-forhandlere over hele Norge, alle med en felles målsetning om å skape Volvo-unike kundeopplevelser. Volvo er et av bilbransjens sterkeste merker, med solid posisjon i Norge.

I 2020 ble det registrert 9412 nye biler fra Volvo i Norge, som utgjør en markedsandel på 6,7 prosent. OM VOLVO CAR GROUP Volvo Cars ble grunnlagt i 1927, og er i dag en av verdens mest anerkjente bilmerker. I 2020 solgte selskapet 661.713 biler i rundt 100 land over hele verden. Volvo Cars har vært eid av Zhejiang Geely Holding siden 2010. I desember 2020 hadde Volvo Cars rundt 40.000 heltidsansatte, og selskapets produktutvikling, markedsføring og administrasjon styres hovedsakelig fra hovedkontoret i Gøteborg i Sverige. Hovedkontoret for APAC (Asia-Stillehavet) ligger i Shanghai, Kina. De fleste av selskapets produksjonslokaler ligger i Gøteborg, Ghent (Belgia), Sør-Carolina (USA), Chengdu og Daqing (Kina), mens motorer produseres i Skövde (Sverige) og Zhangjiakou (Kina), og karosserikomponenter i Olofström (Sverige).

I selskapets nye overordnede visjon, tar Volvo Cars sikte på å gi kundene «Freedom To Move» på en personlig, bærekraftig og sikker måte. Denne visjonen preger flere av selskapets ambisjoner; for eksempel skal halvparten av nybilsalget globalt være helelektrisk og Volvo skal ha fem millioner direkte kundeforhold, begge innen 2025. Volvo Cars har også forpliktet seg til en pågående reduksjon av sitt karbonavtrykk, med ambisjonen om å bli et fullstendig klimanøytralt selskap innen 2040. ABOUT NORTHVOLT Northvolt is a European supplier of sustainable, high-quality battery cells and systems. Founded to enable the European transition to a decarbonized future, the company has made swift progress on its mission to deliver the world’s greenest lithium-ion battery with a minimal CO2 footprint. Among Northvolt industrial partners and customers are ABB, BMW Group, Scania, Siemens, Vattenfall, Vestas, Volkswagen Group and Volvo Cars.

Flere nyheter

Ford
540103-Vinter Mach E 026
Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansiering.
Volvo
T5JbGryv1-
«Volvodoktoren» Lars Einar Haugland har aldri kjørt en bedre og tryggere bil enn den han kjører i dag. Likevel har han bestemt seg for å bytte den ut.
Mazda
ihuym8vxbavqiu1wmcjt
Volvo
volvo ex90
Volvo Cars’ nye elektriske flaggskip, vist frem for første gang. Den nye 7-seters SUV-en er den største lanseringen fra Volvo Cars på mange år, og markerer starten på en ny epoke innen sikkerhet.
Ford
mach-e
Tidligere måtte kundene gjerne vente i sju måneder på sin nye Ford Mustang Mach-E. Nå er leveringstiden helt nede i fire uker.
Mazda
p1j11099l-e1524904618311-1280x720
Mazda Motor Corporation har i dag annonsert at de akselererer sine planer for elektrifisering av produktporteføljen frem mot 2025. De holder fast ved at selskapet skal bli fullstendig karbonnøytralt innen 2050 og at alle modeller skal være elektrifisert innen 2030.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer