Siste nytt

Volvo EX90 – Leveringsklar sommeren 2024

Volvo

«Volvodoktoren» Lars Einar Haugland har aldri kjørt en bedre og tryggere bil enn den han kjører i dag. Likevel har han bestemt seg for å bytte den ut.

– Da jeg studerte medisin, husker jeg at vi hadde en psykolog som underviste oss i hvordan vi skulle takle traumer og dødsfall som følge av trafikkulykker. Da sa han at han var helt sikker på en ting: Dere kommer alle til å kjøre en trafikksikker SUV. Den gangen bare lo vi og sa at vi ikke var så paranoide, men han fikk jo helt rett, sier Lars Einar Haugland og smiler.

Hans store engasjement for Volvo, og fokuset på sikkerhet i trafikken, har gitt Haugland, som er bosatt i Dirdal, kallenavnet «Volvodoktoren».  Det lever han veldig godt med.

– Bilen jeg kjører i dag, er den tryggeste som jeg noen gang har hatt. Grunnen til at jeg er så engasjert i arbeidet Volvo gjør, er fokuset de har på sikkerhet. Volvo er kjent for å bidra til at vi får færre dødsulykker på veiene. Det er kjempeviktig, sier Haugland. 

Leveres sommeren 2024

Selv har han kjørt Volvo siden 2013. XC90-modellen han kjører i dag blir omtalt som en av markedets aller sikreste biler.

Likevel er han én av nærmere 60 kunder hos Kverneland Bil | Volvo Bilhuset som allerede har kjøpt den nye toppmodellen til Volvo, helelektriske EX90.

XC90 har vært og er fortsatt en kjempesuksess i Norge, men EX90 blir nå den sikreste Volvoen som noen gang er produsert og vil være selskapets nye flaggskip.

– Bilen jeg kjører i dag er uten tvil den beste og tryggeste bilen jeg noensinne har eid. Det blir med tungt hjerte jeg må selge den, men om halvannet år bytter jeg den faktisk ut med en bil som er enda sikrere og bedre, sier en forventningsfull Haugland. 

EX90 ble lansert i november i år, men er først leveringsklar sommeren 2024. Den nye 7-seters SUV-en markerer starten på en ny epoke.

– Enkelt valg for meg

Sikkerhet har hatt øverste prioritet i utviklingen av EX90, og bilen kommer med flere nye og innovative sikkerhetssystemer.

Blant disse er et helt nytt system for førerforståelse, som følger med på sjåføren og står klar til å gripe inn dersom vedkommende er distrahert, trøtt eller uoppmerksom. 

Det interne systemet komplementerer et utvendig sensorsystem bestående av åtte kameraer, fem radarer, 16 ultralydsensorer og en lidar-sensor plassert foran i bilens taklinje.

Det interne systemet komplementerer et utvendig sensorsystem bestående av åtte kameraer, fem radarer, 16 ultralydsensorer og en lidar-sensor plassert foran i bilens taklinje.

– EX90 vil bli den sikreste bilen Volvo noen gang har produsert. Da er valget enkelt for meg. Det var bare å signere kjøpekontrakten så fort det var mulig, sier Haugland.

– Rundtur til sommeren

Bilen, som har en startpris på 864 900 kroner, er over fem meter lang og kommer i to versjoner. Det er Twin og Twin Performance. Begge versjonene har firehjulstrekk og er godt utstyrt allerede før du kommer til ekstrautstyret. 

Når det gjelder batteriet, er begge versjonene utstyrt med et batteri på 111 kWh. Det gir ifølge Volvo en foreløpig estimert rekkevidde på 585 kilometer for Twin og 580 kilometer for Twin Performance. 

Volvo viste frem bilen for første gang under en lansering i Stockholm tidlig i november. Hos Kverneland Bil | Bilhuset Forus var det invitert til lanseringsfest. Mange skuelystne så liveoverføringen fra lokalene på Forus.

Volvo viste frem bilen for første gang under en lansering i Stockholm tidlig i november. Hos Kverneland Bil | Bilhuset Forus var det invitert til lanseringsfest. Mange skuelystne så liveoverføringen fra lokalene på Forus.

– Det er bedre enn vi hadde forventet. Hvis vi i tillegg tar i betraktning at bilen foreløpig bare er vist frem på en streamingkanal, er det egentlig ganske utrolig, sier Vatle.

Salgssjefen i Kverneland Bil | Volvo Bilhuset håper og tror han fysisk kan få vist frem det nye flaggskipet til interesserte i løpet av sommeren 2023.

Flere nyheter

Ford
540103-Vinter Mach E 026
Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansiering.
Mazda
ihuym8vxbavqiu1wmcjt
Volvo
volvo ex90
Volvo Cars’ nye elektriske flaggskip, vist frem for første gang. Den nye 7-seters SUV-en er den største lanseringen fra Volvo Cars på mange år, og markerer starten på en ny epoke innen sikkerhet.
Ford
mach-e
Tidligere måtte kundene gjerne vente i sju måneder på sin nye Ford Mustang Mach-E. Nå er leveringstiden helt nede i fire uker.
Fiat
Tech Moment
Volvo Cars skal bli et helelektrisk, premium bilmerke innen 2030 og jobber for fullt med å lage de beste bilene i selskapets 94 år lange historie. Vi er inne i en spennende tid med utvikling på flere områder og på Tech Moment ønsker vi å dele flere detaljer om vår teknologiske fremtid.
Mazda
p1j11099l-e1524904618311-1280x720
Mazda Motor Corporation har i dag annonsert at de akselererer sine planer for elektrifisering av produktporteføljen frem mot 2025. De holder fast ved at selskapet skal bli fullstendig karbonnøytralt innen 2050 og at alle modeller skal være elektrifisert innen 2030.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer