Siste nytt

Volvo Cars skifter navn på elbilene

Volvo

Volvo Cars samler alle sine elbiler under én og samme navnstruktur, som starter med forbokstaven E. Dermed skifter elbilene XC40 og C40 navn til EX40 og EC40

Fra 1. mars åpner Volvo Cars for bestilling av biler fra modellår 2025, og i den forbindelse gjennomfører selskapet nå flere oppdateringer i bilparken. Volvos rene elbiler blir nå en del av samme navnfamilie, som består av modellene EX30, EX40, EC40, EX90 og EM90 (sistnevnte er kun tilgjengelig på det kinesiske markedet).

Med fem rene el-modeller er Volvo Cars på god vei mot å bli en helelektrisk bilprodusent innen 2030. I fjor stod elbilene for 16 prosent av det globale salgsvolumet, en økning på 70 prosent sammenlignet med 2022. EX30 og EX90 vil begge komme på norske veier i år, og flere nye modeller ventes i tiden fremover.

Volvo Cars mener samkjøringen av elbil-familiens benevnelse vil gjøre det enklere for kunder å forstå de ulike bilenes drivlinje.  

– Ved å samkjøre de første elbilene med resten av den elektriske porteføljen, forenkler vi valget for kundene, samtidig som vi fortsetter elektrifiseringen og oppdaterer hybridene, sier Bjørn Annwall, viseadministrerende direktør i Volvo Cars.

 

Volvo EC40 en kompakt SUV

XC40-navnet videreføres på plugin-hybrid- og fossilversjonen av bilen (disse selges ikke i Norge). Recharge-navnet fjernes i sin helhet, og utgavene vil fremover kun bruke benevnelsen T6 og T8 Plug-In Hybrid, som indikerer ulik motorkraft. 

 

Volvo Cars’ modellår 2025 byr på flere nyheter. EX40 og EC40 blir nå tilgjengelig i en ny og raskere Twin Performance-variant med 441 hk, en økning fra 408 hk. 

 

I tillegg kommer både EX40 og EC40 nå i en helt spesiell Black Edition-utgave, som følger suksessen fra XC60 Black Edition fra i fjor. Black Edition-modellene kommer i fargen Onyx Black, svart modellmerking, 20-tommers fem-eikers felger i høyglans sort og kullfarget interiør (valg mellom mikroteknologisk eller tekstilbasert). 

 

EC40 og EX40 kommer som før med Google infotainmentsystem, smarte lagringsløsninger og en elektrisk rekkevidde på opptil 583 kilometer for EC40 og opptil 576 kilometer for EX40.* 

Flere nyheter

Volvo
EX30
Volvo ble nummer én blant bilmerkene og nummer tre totalt i Norsk Kundebarometer 2024.
Volvo
267365
Volvos nye, lille SUV havnet helt øverst på registreringsstatistikken for april.
Ford
Custom fløysand
– Oppfyller alle våre behov
Ford
Ford F-150 Lightning høst 2023 Norge (7)
«Rett og slett en imponerende bil», konkluderte TV2 Broom, mens VG mente at «dette er amerikansk på sitt beste, og en mektig familiebil». Den nye helelektriske 5-seters pickupen F-150 Lightning har fått en svært god mottakelse – både av norske kunder og medier.
Volvo
Best på bærekraft
For tredje år på rad rangerer norske forbrukere Volvo øverst på listen over de mest bærekraftige bilmerkene.
Ford
hd35p2bvlpwowkjrhk4f
Ford stråler etter å ha sikret to prestisjefylte priser under utdelingen for årets nyttekjøretøy i Lyon, Frankrike.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer