For å gjøre tiden før behandling mindre skummel, har sykehuset i Flekkefjord nå fått en elektrisk bil som barna kan kjøre gjennom korridorene.
Sykehuset i Flekkefjord fikk én elektrisk bil som barna skal kjøre til og fra behandling.
– Det var veldig gøy, og den gikk veldig fort! sier Andreas (9), som var en av de første som fikk prøve bilen.
Bilen er gitt av Hunsbedt Bil- en del av Kverneland Bil til intensivavdelingen på Flekkefjord sykehus. Sammen med anestesiavdelingen og operasjonsavdelingen, har sykehuset siden mai 2022 tilbudt tannbehandling til barn.
Bilen, en Volvo, er tenkt at barna skal kunne kjøre fra rommet sitt, gjennom den lange korridoren og inn på operasjonsrommet.
– Positivt
Charlotte Haugland er intensivsykepleier. Hun fikk ideen om å få tak i en bil etter å ha sett andre sykehus med et lignende tilbud til barna.
– Jeg jobbet i Stavanger tidligere, og der hadde de biler som barna kunne bruke. Det var en veldig positiv sak, og jeg så hvor glade barna ble av å kunne kjøre bilen, forteller Haugland.
Hun sendte derfor en forespørsel til Hunsbedt Bil om de kunne tenke seg å sponse avdelingen med en bil. Det sa de ja til.
– Det er viktig å støtte opp om sykehuset og det arbeidet de gjør. Det er et godt og lokalt tilbud, og vi er bare glade for å være med på dette, kommenterer Rick Meijer fra Hunsbedt Bi
– Mange er engstelige
Sykepleier Haugland løfter frem viktigheten av å ta vare på barna som kommer til sykehuset for å få behandling. For mange kan det være skummelt å være på sykehus
– De er ofte engstelige, noen har kanskje en diagnose som gjør det enda mer vanskelig å være på sykehus, og derfor er det viktig å passe på at hele opplevelsen blir god. Ved å ha denne bilen, så kan det være med på å dempe skrekken og følelsen av at det er hvitt og sterilt. De kan nå suse gjennom gangen og ha det kjempegøy, trekker hun frem.
For noen år siden fikk intensivavdelingen også malt et rom forbeholdt barn med et motiv fra filmen «Biler». kjempegøy, trekker hun frem.
– Det er også et tiltak for å gjøre det mer koselig å være her. Barna får i tillegg premier når de er ferdige med behandlingene, forteller Haugland.