Siste nytt

Nå kan barna kjøre bil til og fra behandling: – Vi håper det kan gjøre det mindre skummelt

Volvo

For å gjøre tiden før behandling mindre skummel, har sykehuset i Flekkefjord nå fått en elektrisk bil som barna kan kjøre gjennom korridorene.

Sykehuset i Flekkefjord fikk  én elektrisk bil som barna skal kjøre til og fra behandling.

– Det var veldig gøy, og den gikk veldig fort! sier Andreas (9), som var en av de første som fikk prøve bilen.

Bilen er gitt av Hunsbedt Bil- en del av Kverneland Bil til intensivavdelingen på Flekkefjord sykehus. Sammen med anestesiavdelingen og operasjonsavdelingen, har sykehuset siden mai 2022 tilbudt tannbehandling til barn.

Bilen, en Volvo, er tenkt at barna skal kunne kjøre fra rommet sitt, gjennom den lange korridoren og inn på operasjonsrommet.

– Positivt

Charlotte Haugland er intensivsykepleier. Hun fikk ideen om å få tak i en bil etter å ha sett andre sykehus med et lignende tilbud til barna.

– Jeg jobbet i Stavanger tidligere, og der hadde de biler som barna kunne bruke. Det var en veldig positiv sak, og jeg så hvor glade barna ble av å kunne kjøre bilen, forteller Haugland.

Hun sendte derfor en forespørsel til Hunsbedt Bil om de kunne tenke seg å sponse avdelingen med en bil. Det sa de ja til. 

– Det er viktig å støtte opp om sykehuset og det arbeidet de gjør. Det er et godt og lokalt tilbud, og vi er bare glade for å være med på dette, kommenterer Rick Meijer fra Hunsbedt Bi

– Mange er engstelige

Sykepleier Haugland løfter frem viktigheten av å ta vare på barna som kommer til sykehuset for å få behandling. For mange kan det være skummelt å være på sykehus

– De er ofte engstelige, noen har kanskje en diagnose som gjør det enda mer vanskelig å være på sykehus, og derfor er det viktig å passe på at hele opplevelsen blir god. Ved å ha denne bilen, så kan det være med på å dempe skrekken og følelsen av at det er hvitt og sterilt. De kan nå suse gjennom gangen og ha det kjempegøy, trekker hun frem.

For noen år siden fikk intensivavdelingen også malt et rom forbeholdt barn med et motiv fra filmen «Biler». kjempegøy, trekker hun frem.

– Det er også et tiltak for å gjøre det mer koselig å være her. Barna får i tillegg premier når de er ferdige med behandlingene, forteller Haugland.

Flere nyheter

Ford
hd35p2bvlpwowkjrhk4f
Ford stråler etter å ha sikret to prestisjefylte priser under utdelingen for årets nyttekjøretøy i Lyon, Frankrike.
Ford
540103-Vinter Mach E 026
Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansiering.
Volvo
T5JbGryv1-
«Volvodoktoren» Lars Einar Haugland har aldri kjørt en bedre og tryggere bil enn den han kjører i dag. Likevel har han bestemt seg for å bytte den ut.
Mazda
ihuym8vxbavqiu1wmcjt
Volvo
volvo ex90
Volvo Cars’ nye elektriske flaggskip, vist frem for første gang. Den nye 7-seters SUV-en er den største lanseringen fra Volvo Cars på mange år, og markerer starten på en ny epoke innen sikkerhet.
Ford
mach-e
Tidligere måtte kundene gjerne vente i sju måneder på sin nye Ford Mustang Mach-E. Nå er leveringstiden helt nede i fire uker.

Vi bruker cookies for din brukeropplevelse – Les mer